Bijeenkomsten

Het Jongerennetwerk is een mooi initiatief waarmee jongeren zich kunnen laten zien en horen. Via het Jongerennetwerk zijn jullie allen uitgenodigd bijeenkomsten bij te wonen en deel te nemen aan uitwisselingen. Toon initiatief en doe mee!

Vlaggetjesdag Urk Eindbijeenkomst projectperiode
In samenwerking met het Berechja College organiseerden we op zaterdag 31 mei 2014 (Vlaggetjesdag Urk) een kort ochtendprogramma, van 10.00 – 12.00 op de nieuwe visserijschool. Tijdens deze ochtend wilden we jullie graag informeren over wat we de afgelopen 3 jaar bereikt hebben. Daarbij is het een gelegenheid om elkaar even te spreken en zien, waarna we ‘s middags uiteraard de gezelligheid voortzetten op het haventerrein. Voor het volledige programma, zie uitnodiging eindbijeenkomst.

Den Haag, 1 november 2013
Op 1 november 2013 zijn we naar Den Haag geweest. We hebben samen met de Tweede Kamer en het Ministerie van Economische Zaken een werkbezoek georganiseerd. Het doel van de bijeenkomst was kennis maken en je laten informeren over ‘wat er nu in Den Haag en Brussel speelt’. Verslag van de excursie naar Den Haag kan je HIER vinden.

Ledenvergadering 14 september 2013, Hierden
Op 14 september hebben we voorafgaand aan een cursusdag een ledenvergadering georganiseerd. Reden hiervoor was onder andere het aftreden van voorzitter Stefan en het invullen van functie van secretaris. Als kandidaat voorzitter werd Durk van Tuinen voorgesteld. René wilde wel van functie wisselen en werd zo in plaats van ‘Algemeen bestuurder’ onze nieuwe secretaris. Durk is unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter! Het verslag van deze vergadering kan opgevraagd worden via jongerennetwerk.visserij@hotmail.com.

Regionale bijeenkomst 29 juni 2013, Urk
Op 29 juni 2013 hebben we een regionale bijeenkomst op Urk georganiseerd in de nettenschuur van Elisabeth BV. Een grote opkomst, zo’n 20 man! Klaas Jelle Koffeman en Philip ten Napel waren hierbij ook aanwezig, om lopende projecten toe te lichten en de jongeren te ondersteunen. We merkten dat op Urk (vanwege de zichtbare visindustrie?) er veel interesse was voor de (economische) positie van de visser in de rest van de keten. Samenwerken met de Kadergroep dus! Voor verslag, zie Verslag regionale bijeenkomst Urk.

Regionale bijeenkomsten 5 april, Lauwersoog, Stellendam en Den Oever
Op 5 april hebben we drie regionale bijeenkomsten gehouden, omdat elke haven anders is en in elke regio andere behoeftes leven. Dit bleek ook naderhand het geval te zijn. Waar jongeren in de ene haven bezorgd waren over afnemend ruimte voor de visserij, waren in de andere havens totstandkoming van beleid en afname in nieuwe aanwas de speerpunten.

Voor verslag, zie Regionale bijeenkomsten 5 April 2013

Starbijeenkomst 26 januari 2013, IJmuiden
Op zaterdag 26 januari 2013 hebben wij in IJmuiden onze startbijeenkomst gehouden. De bijeenkomst werd geopend door de wethouder van Economische Zaken van de gemeente Velsen, Dhr. Arjen Verkaik. Daarnaast hadden we twee sprekers uitgenodigd, Wilco de Jong (oud-voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt, NAJK) en Anton Dekker (SL-9 en vlootmanager Jaczon).

Ongeveer 30 jongeren waren op deze ochtend aanwezig. Vissers, jongeren uit de visverwerking en -handel en zelfs iemand werkzaam bij een cooperatie. Er werd kennisgemaakt met elkaar en met het Jongerennetwerk. We kregen duidelijke boodschappen mee van alle sprekers. Als jongere kan je veel bereiken mits je je goed organiseert, mensen zijn geinteressseerd in wat nieuwe generaties denken, jezelf laten zien is al een grote vooruitgang. De sector zit verlegen om actieve jongeren in besturen.

Voor verslag van de bijeenkomst zie hier Verslag Startbijeenkomst