Evenementen

Congressen, Evenementen en andere leuke dingen

Het Jongerennetwerk is niet alleen een netwerk binnen de visserij, ook daarbuiten hebben we veel contacten. Daarom zijn we vaak op de hoogte van bijeenkomsten georganiseerd door andere partijen, zoals IMARES, Rijkswaterstaat, het Ministerie van EL&I, de vereniging voor jonge boeren (Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt) en Stichting de Noordzee. Via het Jongerennetwerk ben je op de hoogte van deze evenementen en kun je, soms tegen flinke korting, mee naar congressen en evenementen. Niet alleen steek je hier zelf veel van op, ook is het een mooi moment om anderen te vertellen wat je doet en wat je ambities zijn. Misschien dat zij wel de goede connecties hebben om jouw ambities te verwezenlijken!

23 & 24 maart 2015 Ketenevent met Kadergroep Visketen!
Van het schip naar land. Van het (platte) land naar de stad. We reisden met een groep bestaande uit een divers gezelschap af naar Amsterdam. De hoofdstad waar de laatste trends nu gemaakt worden. We namen deel aan Food Professional Day van Wageningen UR, bezochten uiteenlopende (vis) ketenprojecten- en initiatieven en waren uitgenodigd om een kijkje in de keuken te nemen van de Foodhallen, groothandels en restaurants in Amsterdam.

Samen zochten we antwoord op de vraag: Waar liggen kansen voor de visketen en hoe realiseren we die? Dit tweedaagse event was een initiatief van Kadergroep Visketen i.s.m. Jongerennetwerk Visserij, georganiseerd door ProSea.

30 November 2013 ‘Meet & Eat’ met Youth Food Movement en Kadergroep Visketen!
Op 30 November hebben we samen met de Kadergroep en de YFM een ‘Meet & Eat’ georganiseerd. Het doel van deze unieke bijeenkomst was om het gesprek aan te gaan met bewuste jonge consumenten over de toekomst van vis(serij). Hoe denkt een jonge urban ‘foodie’ over vis en waarom? En verschilt dat van een jonge visser? Het was een topdag, waar natuurlijk eten niet mocht ontbreken. Na uitgebreide kennismaking en discussie zijn we dan ook gezamenlijk gaan koken, en uiteraard hebben we het resultaat opgegeten! Voor het programma, zie Programma 30 November Meet & Eat. Klik op de link voor het Verslag Meet & Eat 2013, voor fotoverslag, zie Facebook.